KORE DİZİLERİNDEN HABERLER ! -Inspiring Generation dizisi için Çin'de bulunan Kim Hyun Joong, sert bir karakteri canlandırıyor. Uzun bir aradan sonra seyircilerle buluşan aktörün dizisi, büyük beğeni topladı. - You Came From Stars dizisi oyuncu kadrosu ve konusu ile dikaktleri üzerine topladı. -5urprise, diğer gruplardan farklı olarak şarkıları ile değil After School Bokbulbok dizisi ile çıkış yaptı.

Kore'de Hayat


Hepimiz Kore ile ilgili az veya çok bir şeyler biliyoruz... Duyduklarımızı hayatımızda uygulamaya da çalışıyoruz. Bizim onlar hakkında bilgilerimiz yanlış da olabiliyor. Mesela Kore dizilerinde duyduğumuz "Oppa! Oppa!" bağrışları halk arasında yadırganıyor ve pek kullanılmıyor da. Kore de neredeyse her mahallede bir karaoke salonu vardır, bu da onların yetişme kültüründen kaynaklanıyor... sınavlarından yüksek not aldıklarında, doğum günlerinde, partiler... akla gelebilecek her özel günde soluğu karaoke salonlarında alıyorlar. 


Kore eğitim sistemi dünyada en ileri seviye ülkeler arasında. Ülke başarı ortalaması %96 oranla dünyada ilk 3 arasında bulunuyor. Bunun sebebi de kesinlikle disiplinli ve sıkı bir çalışmadan geçiyor, Kore de okullar sabah 8 ile akşam 11 arası eğitim veriyor. Ders çalışmak isteyenler okulda da kalabiliyor. Okul çok uzun süre olduğu için öğrencilerin sağlığı açısından terlik giymelerine izin veriliyor.Okul kütüphaneleri 7/24 açıktır.Derslerde yabancı dil çok önemli bir yer tuttuğundan ülkelerine gelen turistlerle (turist nereli olursa olsun) İngilizce konuşmaya çalışıyorlar.



 Kore savaşı yüzünden geri kaldıklarını ve bu yüzden ilerlemek için çok çabalayan bir topluluğa sahiptir. Araba, telefon... ve akla gelebilecek her türlü teknolojik alet kendi imalatlarıdır ve dünyaya ithal ederler. Kore savaşında kendilerine destek çıkan tüm ülkelere minnettarlıklarını her fırsatta gösterirler. Özellikle de Amerika - İngiltere 'yi kendilerine örnek alırlar.(Dolap, yata,kıyafetten tutun çoğu eşyalarının üzerinde İngiltere bayrağını kullanıyorlar bazen) Kore,konumu olarak Büyük Okyanus'a kıyısı olduğu için deniz  ürünleri çok tüketilmektedir.Evet okyanusa kıyısı var fakat Kore halkının geneli yüzme bilmemektedir.



Kore erkekleri, Koreli kızların kendini çok beğenmiş olduğunu düşünmektedir(genellikle).Bunun nedeni ise kızların çok süsleniyor olduğudur, çarşıya çıkarken bile mutlaka bir ruj, allık... sürerler. Koreli de estetik ameliyat yaygın olduğu için erkekler doğal güzelliğe çok sıcak bakarlar fakat öyle kız bulmak pek kolay değildir. Bulduklarında da inanılmaz kibar davranırlar, örneğin sevgilisi olan erkekler kızların çantalarını taşır (kılıbık demenizi duyar gibiyim).Çift eşyaları çok yaygın zannediliyor fakat bu yanlıştır, erkekler bundan pek hoşlanmaz yani Kore ye gittiğinizde çift tişörtleri görmeniz pek mümkün değil fakat çift telefon süsleri çok yaygındır... bir çiftin çift olduğunun kanıtı telefon süsü desek yalan olmaz. 




Kore' de çoğu sokak yemek kokar, bunun sebebi ise her sokak başında bulunan sokak satıcılarıdır. Korelilere göre normal, diğer dünya insanlarına göre anormal olan bir durum ise şu; Kore'de yemek yerken eğer ağzının şapırdatıp anormal sesler çıkarmazsanız bu, yemeği beğenmediğiniz anlamına gelir. Bir diğer durum ise büyük aile yemek masalarında ailenin en büyük bireyi masadan kalkmadan diğerleri kalkamaz veya kalkmak için izin ister. Asya kültürüne göre acı olmadan yemek yiyemezler, sabah kahvaltıda bile "kimchi" ve benzeri acılı yiyecekler mutlaka sofrada olur. Kimchi, Kore'nin resmi yemeği gibidir.



 Korelilerin ırsi yapıları gereğince sarışın ve renkli gözlü olamıyorlar.Özellikle büyük gözlü(renkli olursa da süper olur), dalgalı saçlı kızlar onlarca çok güzel görülüyor.Bu arada Kore'de eğer birisi size dik dik bakıyorsa bu meydan okuma demektir, fakat hemcins birisiyse heyecana gerek yok büyük ihtimalle sizi kıskanmıştır :D Bu arada Kore de birileriyle tanışırken hemcinsleriyle öpüşmezler, bunun sebebi ise bazı konuda dedikoduların çıkmasını engellemek içindir.



Koreliler ne kadar normal veya anormal olurlarsa olsunlar, Türk insanı gibi sıcak kanlılardır. Kore de gece gezmesi bile çok güvenlidir. Nedenini tam olarak bilemiyorum fakat, erkeklerin sırtlarında kız taşımasına kötü gözle bakıyorlar. Siz bir Kore ye gidinde gerisi Allah kerim arkadaşlar :D Umarım hepimizi hayallerimizi gerçekleştiririz... 

Kore ile ilgili çekilen belgesellerden birini izlemek isterseniz bu linkte tıklayabilirsiniz http://www.tv8.com.tr/v-1687-30-guney-kore-seul


                                            

                                                                   OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...